2020 Kelas E-Dagang SITEC 301BM: Affiliate Marketing

 

Affiliate marketing adalah taktik yang popular untuk mendorong penjualan dan menjana pendapatan dalam talian yang besar.

MODUL: PEMASARAN DIGITAL (DIGITAL MARKETING)
TOPIK: EC301BM – AFFILIATE MARKETING
BAHASA: BAHASA MALAYSIA

Mengenai kelas ini:

Apa itu affiliate marketing?
– Affiliate marketing adalah proses di mana seseorang memperoleh komisen untuk memasarkan produk orang lain atau syarikat. Pemasar hanya mencari produk yang mereka gemari, kemudian mempromosikan produk tersebut dan memperoleh sebahagian keuntungan dari setiap penjualan yang mereka buat. Penjualan tersebut dijejaki melalui pautan afiliasi dari satu laman web ke laman web yang lain.

Bagaimana affiliate marketing berfungsi:
– Disebabkan affiliate marketing berfungsi dengan menyebarkan tanggungjawab pemasaran produk kepada semua pihak, ia berjaya memanfaatkan kemampuan pelbagai individu untuk merancang strategi pemasaran yang lebih berkesan sambil memberikan bahagian keuntungan kepada penyumbang. Untuk affiliate marketing berfungsi, ada tiga pihak yang terlibat:

1) Penjual dan pencipta produk.
2) Sekutu (affiliate) atau pengiklan.
3) Pengguna.
————————————————————
Jurulatih 1 – Zuyyin Juhari, Associate Director, Publisher Accounts, Accestrade
Jurulatih 2 – Rose Nazihah, Senior Advertiser Account Manager, Involve Asia

Apa tunggu lagi? Sertai kelas e-dagang yang akan datang kerana kami bawakan kepada anda pakar-pakar daripada dunia e-dagang untuk berkongsi dengan anda petua dan pengetahuan yang berguna yang boleh anda gunakan dalam perniagaan e-dagang anda.

The post 2020 Kelas E-Dagang SITEC 301BM: Affiliate Marketing first appeared on SIDEC.
Source: Sitec News

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Sign Up For Our Newsletter