2020 Kelas E-Dagang SITEC 305bm: Content Management & Strategy

 

Kandungan laman web berkualiti yang berguna, boleh digunakan dan menyeronokkan adalah salah satu kelebihan kompetitif di dunia e-dagang

MODUL: PEMASARAN DIGITAL (DIGITAL MARKETING)
TOPIK: EC305BM – CONTENT MANAGEMENT & STRATEGY
BAHASA: BAHASA MALAYSIA
Jurulatih – Puan Shakirah Karim, CEO, Minda Trafik Group Sdn Bhd & Pakar Google Malaysia

Mengenai kelas ini

Content marketing didefinisikan sebagai sebuah strategi marketing yang fokus dalam membuat dan mendistribusikan konten yang berharga, relevan, dan konsisten untuk menarik dan mendapatkan audience dengan tujuan akhir untuk menghasilkan keuntungan bagi sebuah bisnes.

Content marketing adalah salah satu cara paling efektif bagi peniaga online untuk memasarkan bisnes mereka. Ini kerana pelanggan hanya memilih untuk berinteraksi dengan konten yang menarik minat mereka, berlawanan dengan marketing tradisional.

Jika anda hanya membuat content tanpa mempunyai strategi yang jelas dan teratur. Anda akan melepaskan banyak peluang keemasan. Ia sama seperti membuang sesuatu di dinding dan berharap mereka akan melekat. Daripada anda publish content di pelbagai platform, buat satu strategi yang berkaitan rapat dengan brand dan matlamat anda. Ini adalah beberapa sebab mengapa content memerlukan strategi yang jelas.

Apa tunggu lagi? Sertai kelas e-dagang yang akan datang kerana kami bawakan kepada anda pakar-pakar daripada dunia e-dagang untuk berkongsi dengan anda petua dan pengetahuan yang berguna yang boleh anda gunakan dalam perniagaan e-dagang anda.

The post 2020 Kelas E-Dagang SITEC 305bm: Content Management & Strategy first appeared on SIDEC.
Source: Sitec News

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Sign Up For Our Newsletter